❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Cabar diri dengan Garnier Sakura White!!

Assalammualaikum!!
Anyeonghaseyo ^_^

Uhuk uhuk *acah2 batuk* almaklumlah dah berhabuk sangat dah blog ni . Tak silap Aqis kali terakhir Aqis update blog ni time bulan June ke Ogos arhh not sure lah. Btw yang penting I'M BACK huhu yahooo alhamdulillah SPM dh habis so no school life anymore and I can update blog bila2 masa je yang I nak huhu.

So hari ni jeng jeng Aqis nak update sikit mengenai produk Garnier Sakura White. Almaklumlah bila dh habis skola ni duit tgh banyak acehceh acah2 je nak beli produk yang ok sikit berbanding sebelum ni. Lagi pun kebetulan Aqis now duduk umah je so kulit Aqis ni berpeluanglah untuk putih sebab tk selalu terdedah dgn cahaya matahari. So setelah Aqis buat research pasal produk2 skincare Aqis tertarik dengan produk Garnier ni. Act nak pakai Garnier Light Complete sebab yang tu pun not bad jugak tapi tulah disebabkan Aqis pernah pakai Garnier Light Complete tu setelah Aqis dah tahu apa kelebihan and kekurangannya so Aqis ambil keputusan nak guna Garnier Sakura White sebab Aqis pun nak tau gak apa kelebihan and kekurangan dia. Lepas dah tahu nanti so Aqis barulah buat keputsan yang betul2 sama ada nak kekalkan Safi Balqis White Trilogy , Garnier Light Complete atau pun Garnier Sakura White.

Oklah kita berbalik ke Garnier Sakura White ni. Hah setelah buat research akhirnya Aqis pilih produk ni untuk uji kaji Aqis yang seterusnya. Sepanjang buat research ni ada respond positif ada negatif  normallah kan. So Aqis dah mula pakai produk ni dah 8 hari dah. So far memuaskan hee memang nampaklah pinkish tu sikit huhu sukanya. Ok meyh Aqis buat dalam bentuk point untuk respond Aqis lepas guna produk ni untuk hari yang kelapan supaya korang lebih mudah baca.


  • Pinkish Radiance Gentle Foam (cleanser)

lepas Aqis guna pencuci muka ni efek dia...
  • kulit jadi lebih lembut,halus,gebu,anjal
  • kulit jadi lebih cerah
  • adalah nampak pinkish tu sikit2 tapi kalau nak nampak efek yang banyak pakailah banyak sikit hehehey.
  • bau dia menenangkan ya emangnya enak sekali :3
okla mula2 time pakai tu memang macam tak berapa nampak sangat efek. Yalah kita baru je nak sesuaikan produk ni ngn kulit kita tapi lepas beberapa hari dalam tiga hari mcm tu arr nampaklah efek dia yang macam Aqis cakap kt atas tadi tu heee.. So kesabaran tu kena ada ok. And lagi satu pinkish dia tu tkdeklah kekal dalam jangka masa yang lama ok. dalam jangka masa yang pendek je pinkish dia tu.

  • Pinkish Radiance Sleeping Essence (night cream)



efeknya...
  • bangun tidur kulit rasa lebih anjal,gebu dan lembut
  • agak rasa melekit sikit almaklumlah dah nama pun moisturizer tapi dia tak berminyak jangan risau ok..tapi tulah kenalah sapukan sedikit je bagi muka yang berminyak tu macam Aqis.
  • bila bangun tidur tu takdekla nampak kulit lebih putih tapi lepas pakai ni pastu basuh muka waaahh nampaklah piinkish and cerah dia tu heee best.
Kat dalam kotak tu dia kata kalau lepas bangun tidur kulit akan jadi lebih cerah blablabla.. tapi mungkin Aqis tak dapat efek tu lagi sebab mungkin Aqis baru guna produk ni so tk nampak lagilah hasil. Sebab dlm kotak tu cakap dalam masa 1 minggu kulit terasa gebu , selepas 2mggu kulit kelihatan cerah ke apa nth le kotak tu Aqis dah buang so tk igt sangat apa yang dia cakap. Tapi dia menjanjikan selepas dalam masa3 minggu barulah nampak efek cerah merona lepas bangun tidur. So Aqis cabar diri Aqis dalam masa 3minggu ni hee.

  • Pinkish Radiance Whitening Cream (day cream)
Abaikan muka Aqis tu btw suka sgt gambar ni sebab pink2 gitu memang sesuailah dengan topik kita hari ni.
Pinkish Radiance Whitening Cream/krim siang(khas untuk kulit berminyak) efeknya....
  • suka sangat sebab dia matte , so dia likat
  • lebih cerah , putih and paling best tu nampak pinkish lepas sapu
  • lepas sapu efek dia rasa macam bedak sebab gebu , lembut and sebab krim ni tesktur dia matte. So memang bestlah. Tapi Aqis tetap spukan bedak lepas pakai ni hehehey.. Sebab dah terbiasa lepas pakai krim sapu bedak.
  • sesuai untuk kulit berminyak tapi tulah pada awalnya jelah tapi lepas dah lama2 dia berminyak sikit..
benda ni pun boleh gak dijadikan krim sebelum pakai bedak. Tapi dia tak setanding foundationlah I mean untuk setakat gi tempat2 yang biasa2 macam pasar ke kedai ke bolehla pakai bnda alah ni. And lagi satu benda Aqis suka sangat pada awal2 pemakaian sebab tak macam krim lain, krim ni mcam bedak lepas kita dah sapukan dimuka lepas tapi bila dah lama2 dalam 8 jam macam tu dia naik minyak sikit tapi tulah alhamdulillah mujur ada pamoga hahaha takdela mujur Aqis pakai krim Aloe Vera dari Nature Republic sebelum pakai krim ni so memang tak berminyaklah hee and lagi satu krim ni takdek SPF. Krim ni just ada perlindung UVA/UVB. So kira oklah kalau setakat keluar rumah beriadah sekejap. Dia ada dua jenis krim siang satu yang ada SPF satu lagi yang takdek SPF , tapi aqis pakai yang ni sebab dia matte and lagi satu kebetulan Aqis terbeli benda ni so Aqis pakai jelah huhuhu time beli tu tak perasan pulak dia tulis matte.. Yang ada SPF tu Aqis pernah gak try oklah tu lebih sesuai utk kulit kering. Tetapi...... it's ok untuk kulit berminyak don't worry sebab kulit Aqis ni pun berminyak tapi ok jela Aqis pakai dia tak naik minyak bila dah lama2 dia just melembab. Berbeza ok lembab and berminyak. Tapi dependlah berapa banyak korang pakai. Kalau yang berminyak tu janganlah pakai banyak sangat. Cukup sekadar 0.5cm-1cm. ^^

Kesimpulannya:

Aqis memang puas hatilah dengan produk ni sebabnya walaupun baru masuk hari kelapan tapi dah nampak efek pinkish dia tu walaupun sedikit. Insyaallah lepas kita guna lagi lama lagilah nampak efek tu right. Lagipun Aqis just guna pencuci and night cream je lepas tu guna pulak baru 8 hari. Tht's whylah Aqis cakap memuaskan sebab walaupun 8hari Aqis guna dah nampak pinkish tu sikit. Aqis ada day cream tapi tak pakai pun. Pakai time nak gi keluar jalan2 je. So kiranya Aqis ni pakai pencuci and night cream jela. Tapi lepas ni Aqis nak biasakan pakai day cream barulah cepat nampak efeknya. Btw hari ni Aqis pergi jalan2 so Aqis pakailah day cream tu skali sebelum tepek makeup. Huhu kakak Aqis tegur muka Aqis makin cerah,putih and pinkish huhuhu kembangnya I. Lepas tu Aqis ternampak cermin Aqis terkejut + excited + happy tengok kulit muka Aqis hahahaha sebab aah nampaklah efek dia tu cerah,pinkish and glowing. Bukan nak puji diri sendiri ke apa tapi Aqis just nak sharekan je apa hasil yg Aqis dapat kat korang jangan salah faham yaaa. Kebetulan pakai tudung pink pastel huhu lagilah bertambah tomey hahahahahaha (ok ini baru puji diri sendiri). Lepas tu Aqis nak selfie Aqis terkejut gak tengok muka Aqis asal pink2 ke sebab cahaya je hahaha rasa macam tk percaya yalah dah nama pun camera so time Aqis ternampak cermin tu barulah Aqis percaya yang camera tu tak tipu Aqis xD. Sorrylah bukan nak puji diri sendiri Aqis just nak share je ok. 

Huhu ya memang efek dan cahaya yang membantu tapi bukan nak cakap apa sebelum ni kalau guna efek ni muka nampak yellowish tapi kali ni nampak pinkish sikit. Hahahahaah perasan jup.


ni lah antara produk Garnier Sakura White yang Aqis guna buat masa sekarang. Duit masih tak cukup lagi nak beli satu set. Almaklumlah belum bekerja lagi.


Oklah sampai sini jelah entry Aqis. So harap entry ni dapatlah sedikit sebanyak membantu korang untuk dapatkan info . Kalau korang nak tukar produk ni cubalah beli satu set tak pun sekurang2nya belilah night cream or day cream ok untuk dapatkan hasil terbaik. Kalau setakat beli cleanser baik takyah hahahahaha *ayat kejam*. Insyaallah kalau Aqis rajin Aqis akan share lagi hasil untuk selepas sebulan Aqis gunakan produk ni. Oklah tata Assalammualaikum hee ^_^.

0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST | NEXT POST