❤Little Nunna❤

Anyeong! Aqish here!


Hello guys! moshi moshi ^^ I hope You will enjoy with my blog! There're many tips, information, and also my story. Don't forget to comment and give your respond about my blog.

Diary Owner Entry Review

My Shortest Diary!!!!

Disebabkan SEM1 ni aku main2 , jawab ikut logik akal je so aku akan pegang kata2 aku ni aku akan belajar betul2 mulai sekarang!!
-21 Jan 2016-

Shout Here ◕‿◕


My Wishlist ❤

Iphone
Holiday in Korea
Got pointer 3.5 and above
Cute Blog
MR RIGHT :3
Pinky Bedroom
Kaya

Follow Me!! ❤




❤❤❤

Review: Hada Labo Kiwamizu Lotion

Assalammualaikum!
Anyeong!

Hye dah lama tak buat review dalam blog ni so today I would like to make a review about Hada Labo Kiwamizu Lotion. So produk ni baru launch dalam tahun ni(2017). So today Aqish nak buat honest review about this product. By the way, produk ni nama je lotion but ni bukan lotion tau. Kalau kat negara Jepun, toner akan dipanggil sebagai lotion. And certain negara seperti Korea, Taiwan pun kadang-kadang panggil toner ni lotion. But mostly Jepun lah yang selalu guna.

About My Skin Type

- Combination skin type (t-zone berminyak gilaaa and kat pipi kering/normal)
- uneven skintone
- dull skin

Sebelum tu Aqish nak share apa yang produk ni claim untuk kita sumber daripada laman web rasmi metholatum..

     Disebabkan oleh cuaca lembap Malaysia ramai wanita menghadapi masalah dengan kulit berminyak & mengalami dehidrasi. Kulit kita cenderung untuk kering dengan lebih cepat terutamanya di bawah penghawa dingin, dalam kapal terbang atau bahkan apabila di luar di bawah terik panas matahari. Kebanyakan daripada kita akan membawa facemist dalam beg dan kerap menyembur untuk mengekalkan kulit terhidrat. Dengan cara tersebut ianya dapat mengatasi masalah anda.

     Hada Labo Kiwamizu losyen menjanjikan kesan hydrating yang berpanjangan. Losyen ini bukan seperti biasa, Hada Labo Tempahan Kiwamizu losyen boleh digunakan setiap hari selepas mencuci muka atau sebagai alternatif sebagai facemist untuk membantu mengekalkan kulit terhidrat sepanjang seharian dan ianya memberi kesan penyegaran kepada anda serta-merta. Dengan semburan muncung yang datang percuma dengan setiap botol losyen Kiwamizu, ia adalah mudah untuk menggunakan mana-mana sahaja, bila-bila masa sama ada di tempat kerja atau di luar! 

     Jika anda mencari Super Hyaluronic Lotion, anda akan mendapati dalam Hada Labo Kiwamizu Lotion mempunyai tekstur yang ringan dan dan formulanya yang tidak melekit. Dengan menyemburkan Hada Labo Kiwamizu Lotion anda akan berasa seperti percikan air pada muka. Ianya bukan sekadar face mist biasa tetapi ia datang dengan sifat melembabkan kulit.

     Terdapat 6 jenis mineral; Kalsium (Ca), Magnesium (Mg), zink (Zn), Kuprum (Cu), kalium (K) dan Sodium (Na) dan asid Amino 2; Arginine (Arg) dan Trimethylglycine (Tmg). Losyen ini melembabkan dari dalam dan luar kulit dengan menyeimbangkan semula minyak dan air dalam lapisan kulit. Mineral membantu untuk memperbaiki dan menguatkan sel-sel kulit yang membantu masa sama untuk menyejukkan dan menenangkan kulit. Asid Amino membekalkan nutrien untuk menyuburkan kulit dan menguatkan tisu untuk memastikan kulit licin dan anjal. Losyen ini amat sesuai semasa anda melancong, aktiviti luar dan untuk menetapkan solekan anda selepas seharian. Losyen Kiwamizu akan mengimbangkan pH dan 100% bebas minyak. Ianya juga bebas dari pewangi dan pewarna.


HONEST REVIEW TIME!


What I like is....

Aqish guna lepas setiap kali basuh muka, mula - mula Aqish pakai dengan cara letak kat tapak tangan and tepuk kat muka tapi sebab leceh so Aqish just spray je kat muka and tepuk - tepuk kat muka. And apa kesan serta merta yang Aqish nampak ialah muka nampak glowing and yes tekstur ringan. Dia macam air. I'm highly recommend this product for dry skin type. Siapa yang ada kulit oily tu just spray sikit je ok jangan sampai basah muka korang and Aqish jenis combination selalu lebihkan spray kat bahagian pipi sebab pipi kering and bahagian t-zone tu Aqish kurangkan. Not sticky at all but I think if you're oily skin type a bit oily or maybe sticky(i'm not really sure about sticky). But overall sepanjang Aqish pakai memang tak sticky just oily tu hah adalah sikit lagipun Aqish mmg oily sgt kat bahagian t-zone so Aqish macam erhm tak perlah. Actually, I don't know either my tzone yang keluarkan minyak or this product yg produced minyak. 

What I don't like is...

1. Nobody is perfect same goes like this product. Apa yang Aqish tak suka produk ni bau dia pergh tak tahan siaa sampai terbatuk2 bau dia so stingy. Bau mcm klinik/hospital pun ada.. I think sebab bau alcohol yang terdapat dalam product ni maybe?! Memang setiap kali pakai benda ni Aqish tarik nafas dulu and time spray tahan nafas time tepuk2 muka tu pun tahan nafas sebab bau dia labat nak hilang around 1-2minutes baru hilang. Masa first time guna product ni pergh batuk teruk Aqish haha bau dia sempai menusuk buatkan kita batuk. So nak pakai product ni pls tahan nafas time spray. Tapi if you ada kat luar or spray time berada kat tempat lapang/luar rumah dia tak brapa bau kkdg memang tk berbau but if you pakai dalam rumah/bilik je bau dia kuat.

2. Don't use this product as your face mist if you have oily skin/ dah pakai makeup tebal2 and time dah nak cair makeup you then you pergi spray . DON'T ! JANGAN SPRAY TIME TU. sebab i noticed everytime  i spray time i pakai makeup n pergi jalan2 then tiba2 i rasa nak spray(time tu makeup dah mula hilang sikit/cair tak lama lepas tu jadi clogged pores) And kadang - kadang kat sekolah time waktu tengah hari gitu Aqish kekadang spray (kat sekolah tak pakai makeup) and tak lama lepas tu tiba2 clogged pores. So I think this is not suit to use it as a facemist but for dry skin ok kot. And for oily skin and combination skin type  tak berapa galakkan but tak tahulah kan untuk korang sesuai ke tak but for me is NO!



Kesimpulannya:

  • Higly recommend for dry skin
  • Siapa nak nampak muka dewy/glowing finish u can try this product
  • For oily skin/combination not really recommend to use this as your facemist but for toning yeah very recommended!
  • For me this product is best but not really really best. It just best(good).
  • This product is ideal for those yang selalu duduk kat tempat ada aircond
  • My rate for this product 4/5

Ok sampai sini jelah review Aqish so semoga bermanfaat! Ada sebarang petanyaan sila comment di bawah ok!



0 Comment(s)❤

Catat Ulasan



Yeah!! Dah habis, Thanks For Reading!!

>PAST POST |